6 tipp az elektromos kábelezéshez

Megbízható építőipar

6 tipp az elektromos kábelezéshez


Az elektromos kábelezés potenciálisan veszélyes feladat, ha nem megfelelően végzik. Soha ne próbálkozzon az elektromos vezetékek megmunkálásával anélkül, hogy ismerné az alábbi tippeket és trükköket, amelyeket a legtapasztaltabb villanyszerelő is követ.

  1. Teljesítmény tesztek

Mielőtt dolgozni kezdene, mindig ellenőrizze és tesztelje a vezetékeket és az eszközöket az áramütés megelőzése érdekében a dobozban, amelyben dolgozik. Néha, még akkor is, ha kikapcsolja az áramot, előfordulhat, hogy egyes vezetékek egy másik áramkörhöz vannak csatlakoztatva, és így továbbra is áramütés veszélyét jelentheti.

  1. Tekerje le a kábelt

A kábelek egyszerű felszerelésének legjobb módja, ha először kiegyenesíti őket. Húzza ki a kábelt a tekercs közepéről, és emeljen fel egy marék tekercset. Következő lépésként dobja át őket a padlón, mintha egy tekercselt kötelet dobna. Miután kibontotta, segít a könnyebb kezelésben és a rendesebb tárolásban.

  1. Amperage Rating

Az összes elektromos vezetéket és eszközt ellenőrizni kell az áramerősségre vagy az erősítőre. A kábelezés üzembe helyezése vagy cseréje előtt minden áramkör megfelelő erősítővel kell rendelkeznie. Például egy 30 amperes áramkörnek megfelelő nyomtávú vezetékekkel kell rendelkeznie a tűzveszély megelőzése érdekében.

  1. Földelő vezetékek

A földelés biztonságos utat biztosít az extra elektromos áram áthaladásához hiba vagy egyéb probléma esetén. Kövesse a gyártó kapcsolási rajzait és ismerje meg a földelő rendszereket.

  1. Dobozok és bilincsek

Biztosítania kell, hogy az összes vezetékcsatlakozást megfelelő elektromos dobozokba vagy bilincsekbe zárja. A házak védik a kapcsolatot, valamint az embereket az ilyen kapcsolatokkal való véletlen érintkezésektől.

  1. Jobb vezetéket!

Különféle huzalok állnak rendelkezésre a piacon – hőálló, lángálló, ipari minőségű stb. Győződjön meg arról, hogy az Ön igényeinek megfelelő huzalt választott.

A fenti tippek és ellenőrzések nemcsak az elektromos vezetékek biztonságos cseréjében és cseréjében segítenek, hanem elősegítik a biztonságosabb otthonok kialakítását is.