6 kültéri világítási ötlet a kertedhez

Megbízható építőipar

6 kültéri világítási ötlet a kertedhez

Legyen szó családi összejövetelről, buli a barátaival vagy csak egy hangulatos lazulás a csillagok alatt, kertje csodálatos hely egy este eltöltésére – vagy akár többre is.

Itt van hat kültéri világítási ötlet, amellyel a kert sokoldalú térré válik, a nap lenyugvása után.

 1. Vonós fények
  A „díszlámpák” néven is ismert húrlámpák a végső kültéri világítási ötlet, ha kertjét társasági térré akarja alakítani. Az ülősarokon keresztül nyújtva, vagy a kerítéseken függesztve szétszórt fényt és furcsa fesztiválérzetet adnak.
 2. Válaszfalak
  A válaszfalak a legjobb megoldás, ha erős megvilágítást szeretne kertje egy meghatározott területén. Lehet, hogy ez egy szabadtéri étkező vagy csak egy hely a hátsó ajtó közelében. Bármi legyen is, néhány válaszfal hozzáadható otthonának külső falaihoz, hogy máshol finomabb világítást egészítsen ki.
 3. Felső vagy alsó lámpák
  A külső falak másik lehetősége a megvilágítás vagy a megvilágítás. Röviden: ez függőlegesen, nem kifelé irányított világítás. Noha nem ad annyi megvilágítást, mint például a válaszfal, csodákra képes a falak textúrájának kiemelésével, hogy még egy dimenziót adjon a kert kialakításának.
 4. Padlófények
  A megvilágítás használatának alternatív módja, ahelyett, hogy a falakhoz adná, az, hogy a lámpákat integrálják a padlóba. Ez csodákat tesz a terasz vagy a terasz kerületén, hogy jól megvilágítsa őket, és finom keretet adjon a kert egy adott terének.
 5. Sétány fényei
  Talán nem akarja, hogy kertje túl világos legyen? Ebben az esetben egyszerűen bejárhatja a napfényes sétányokat. A sétányok kibélelésével az emberek láthatják, hogy hol járnak, anélkül, hogy befolyásolnák a kert nyugodt légkörét.

Ez olyan lépcsőkön vagy lejtőkön is használható, ahol a vendégek nem veszik észre a magasság változását. A lépcsőbe épített finom reflektorok segítenek az embereknek elkerülni a baleseteket, és egy újabb vonzó világítási funkcióval egészítik ki kertjét.

 1. Biztonsági lámpák
  Ne felejtsük el a funkcionális világítás fontosságát a kertben. A be- és kikapcsolás mellett a lámpák érzékelőkkel is felszerelhetők, így kigyulladnak, amikor bárki a kertjében tartózkodik. Ez a biztonsági világítás elrettentő szerepet játszik a betörők előtt, akik tudják, hogy láthatók. Ez is nyugalmat ad, tudván, mikor van valaki a kertedben.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy használnia kell egy fényvetőt. Az érzékelők felszerelhetők stílusos lámpákhoz vagy bármilyen kültéri világításhoz, így kombinálhatod a megjelenést a funkcióval.