Vízszerelési tippek az első háztulajdonosok számára

Megbízható építőipar

Vízszerelési tippek az első háztulajdonosok számára


Az új otthonba költözés izgalmas és elsöprő lehet, ugyanakkor kihívást jelenthet, különösen az első alkalommal lakástulajdonosok számára. Az új otthon felelősége azt jelenti, hogy minden apró dologra ügyelnie kell, hogy szépnek és biztonságos menedéknek tűnjön a családjának; a háztartástól a vízvezetékig mindenről gondoskodni kell. Abban az esetben, ha vízvezeték-problémája merülne fel, hívhat egy vízvezeték-szerelőt, de arra az esetre, ha lenne kedve házilag egy kicsit szerelni, kipróbálhatja a barkácsolást.

Első ház tulajdonosaként találkozhat kisebb vízvezeték-problémákkal, amelyeket maga kezelhet.

Íme 5 barkácsolási vízitipp az első ház tulajdonosok számára:

Használjon egy vödör vizet a WC öblítéséhez. Amikor az öblítés gondot okoz, ne aggódj. Nem igazán kell a környéken rohangálnia, hogy WC-t használhasson arra az esetre, ha a WC öblítése nem működik. Csak annyit kell tennie, hogy töltsön be egy fél vödör vizet és dobja le a WC-csészébe. Ez leöblíti és megtisztítja a WC-t. Ez azonban nem tölti fel a WC-t vízzel.
Dugattyúval távolítsa el a lefolyókat. Ügyeljen arra, hogy szűrőket használjon, hogy a szappan, törmelék és szőr ne kerülhessen a csatornába. Ezek az elemek eltömíthetik a csatornákat és gondot okozhatnak. Abban az esetben, ha eltömődött a lefolyó, dugattyúval szívja ki az összes vizet és részecskét. A mosogató dugulásának eltávolításához használjon dugattyút. Alulról is kinyithatja a mosogatót, hogy kiengedje a vizet és a lefolyót elzáró részecskéket. Ügyeljen arra, hogy egy vödröt tartson a mosogató alatt, hogy a víz ne a fürdőszoba padlójára, hanem a vödörbe essen.
Tartson magánál egy sor hexkulcsot. A hatszög / imbuszkulcsok elengedhetetlenek a barkácscsövek készítéséhez. Ezek nagyon hasznosak a kis anyák és csavarok meghúzásához. Ezek a billentyűk különböző formájúak; négyzet, hatszög és méretek; kicsi, közepes, nagy a különböző igények kielégítésére. Ezek a kulcsok nem csak vízvezeték, hanem más különféle célokra is hasznosak.
Tudja, hogyan és hol kell bezárni a fő gáz / víz szelepet. Gáz- vagy vízszivárgás esetén ismernie kell a főkapcsoló helyét, hogy kikapcsolja a víz áramlását a csövekbe, és ugyanezt a gázszivárgás esetén; tudja, honnan kell kikapcsolni a gázszelepet. Ez segít, ha víz- vagy gázszivárgás van a csövekben. Abban az esetben, ha a cső rothadt, meg kell cserélnie. Vagy barkácsolhat, vagy szakmai segítséget is kaphat.
A vízvezeték-készletet mindig tartsa kéznél. Végül, de nem utolsósorban, mindig tartson kéznél egy vízvezeték-készletet, mivel bármikor szüksége lehet rá. A vízvezeték-készletnek tartalmaznia kell egy dugattyút a csatornák eltömődéséhez, ragasztószalagot a makacs szivárgások kiküszöbölésére, nagy igénybevételű papírtekercseket a szivárgások és szennyeződések eltávolításához a padlóról, valamint egy csavarhúzót többféle vízvezeték-felhasználáshoz.