A biztonsági kamerák elhelyezése – Első rész

Megbízható építőipar

A biztonsági kamerák elhelyezése – Első rész

Az otthoni biztonsági kamerák megvásárlása előtt legyen körültekintő! Most itt az ideje, hogy valóban profin elhelyezzék őket otthonában. Cél, hogy a biztonsági kamerák hova kerüljenek a maximális lefedettség érdekében, függetlenül attól, hogy ez a fizikai felszerelésen alapul, vagy az otthona szobáiban, amelyekben a legnagyobb valószínűséggel betörhetnek.

Hová kell felszerelni a biztonsági kamerákat? Itt van egy lista fontossági sorrendben:

Földszinti ajtók és ablakok :

Nyilvánvaló, hogy a betörők a legkönnyebben pontosan ugyanúgy léphetnek be az otthonba, mint a háztulajdonosok: a földszinti ajtókon vagy ablakokon keresztül. Fontos, hogy minden földszinti ajtón és ablakon legyen kamera, belül és kívül egyaránt.

Fő lépcső vagy folyosó :

Minden olyan központosított területet fel kell vizsgálni, ahol a betörőknek át kell haladniuk az otthonának nagy részéhez való hozzáférés érdekében; ez valószínűleg egy folyosó az első emeleten vagy egy lépcső vezet felfelé.
Közös helyiségek : Érdemes biztosítani az általánosan használt területeket is, például egy nappalit vagy konyhát.

Autóút :

Ha van műútja, fontos, hogy azt kültéri kamerával figyelje, mivel ez egy másik gyakori hely, ahol a tolvajok átbújnak az otthonába.

Udvar :

Kültéri kamerákkal rögzítse mind az elülső, mind a hátsó udvart, mert ezek jó rejtekhelyek lehetnek a tolvajok számára, különösen, ha a tereprendezése benőtt.


Emelet :

Ékszereket vagy más értékeket tart fent? Noha a magánéleti okokból nem javasoljuk a kamerák elhelyezését hálószobákban vagy fürdőszobákban, mindenképpen fedezze fel a második emeleti folyosót beltéri kamerával; ez nagyszerű módja annak, hogy több videós bizonyítékot szolgáltasson, ha bűnügyi nyomozásba keveredik.


Pince :

Bár kevésbé szükséges egy alagsort figyelni, szemben a talajszinttel és az otthonán kívül, ha ott értéktárgyakat tart, érdemes biztonsági kamerát is hozzáadni.

Garázsok vagy különálló épületek :

Különösen, ha autója vagy más drága motoros berendezés vagy szerszám van bent, mindenképpen legyen kamera a garázsban. Ha a Wi-Fi zónája nem terjed ki ott, vagy szerezzen hatótávolság-bővítőt, vagy használjon olyan fényképezőgépet, amelyre nincs szüksége Wi-Fi-re, mint a Reolink GO

Hová ne helyezzen biztonsági kamerákat?


Bármennyire hasznosak is a biztonsági kamerák az otthonának megfigyeléséhez, vannak olyan helyek, amelyeket jogi és magánéleti okokból sem szabad feltétlenül felmérni.

Szomszéd vagyona:

Törvénytől függően lehet, hogy törvényellenes, ha valaki más tulajdonát felügyelik. Ügyeljen arra, hogy a biztonsági kamerái az otthonára és ne a szomszédaira legyenek összpontosítva.


Hálószobák : Bár tarthat értékes tárgyakat a hálószobájában, az a legjobb, ha biztonsági kamerákat hagy ki magánéletének megőrzése érdekében.

Fürdőszobák :

Ugyanez vonatkozik a fürdőszobákra is; valószínűtlen, hogy egy betörő egyébként is sokat hozna ki a fürdőszobából, ezért kevés vagy semmilyen biztonsági kockázat nem áll fenn, ha felügyelet nélkül hagyja őket.

Egyéb szempontok
Most, hogy eldöntötte, melyik szobákat biztosítja, szerettünk volna néhány további szempontot felvenni, amelyeket figyelembe kell vennie, amikor a kamerák telepítésére gondol.

Folytatjuk!