Tippek a légkondi karbantartásához.

Megbízható építőipar

Tippek a légkondi karbantartásához.

Futtassa meleg üzemben. Amikor először kapcsolja be a hőt ősszel, szaga lehet. Általában ez az égett szag por, amely az elmúlt néhány hónapban stagnál a fűtőkomponensekre. Gyorsan el kell múlnia. Ha a hő nem jön be, hívjon egy szakembert .

Tisztítsa meg vagy cserélje ki a légkondicionáló egység légszűrőjét. Rendszeresen havonta egyszer (és mindig az évszakváltás alatt) tisztítsa és / vagy cserélje ki a légkondicionáló egység légszűrőit. Ez a rutin csökkenti az otthoni allergének és kórokozók számát, és 5–15 százalékkal csökkenti az energiaszámlát.

Távolítsa el a természetes törmeléket a kondenzátor egységről. Nyár végére kosz, piszok, gyomok és levelek gyűlnek össze a kondenzátor körül. Ez potenciálisan megzavarhatja a tiszta légáramlást, és akadályozhatja a rendszer hatékonyságát hideg időben. Tömlő segítségével távolítsa el az összes természetes törmeléket és csípje be a benőtt füvet. A gyepkivágásokat, leveleket vagy gyomokat is el kell gereblyéznie.

Tisztítsa meg a készülék tekercseit. A légkondicionáló párologtató tekercs és a kondenzátor tekercs a nyári hónapokban összegyűjti a szennyeződéseket a fűnyíróról (és a levelek cseréjével ősszel). Ez a szennyeződés csökkenti a légáramlást, és a légkondicionáló egységét elnyeli a hőt. Tisztítsa meg a tekercsek környékét és távolítsa el az esetleges törmelékeket.

Kapcsolja ki az egység áramellátását. Az egység áramellátásának kikapcsolása elkerüli a kondenzátor károsodásának kockázatát, ha valaki véletlenül az ősz folyamán „hűvösre” kapcsolja a termosztát beállítását. Keressen egy elzáró dobozt a külső falon a kondenzátor egység közelében, és fordítsa be benne a kapcsolót.

Tipp: Jövő tavasszal ne felejtse el 24 órával az A / C egység használata előtt újra bekapcsolni az áramellátást.

Adjon hozzá további szigetelést . Használjon habcsövek burkolatait a légkondicionáló egység szabad csövei és vezetékei körül, különösen azokat, amelyek az otthonába kerülnek. Ragasztószalaggal is tarthatja a habszigetelést és megakadályozza a csövek fagyását és repedését.