A biztonsági kamerák elhelyezése – 2. rész

Megbízható építőipar

A biztonsági kamerák elhelyezése – 2. rész

Látható és rejtett :

Az otthoni biztonsági kamerák terén vitatott dilemma, hogy a kamerákat a legjobb-e láthatóan vagy elrejtve felrakni. Erről 86 elítélt betörőnek a megkérdezése során eltérő véleményük volt arról, hogy a biztonsági kamera látása visszatartó-e egy ház rablása előtt vagy sem. Míg egyesek azt mondták, hogy kerülik a látható biztonsági kamerákkal rendelkező otthonokat, mások azt jelzik, hogy egy otthon értékes tárgyakkal rendelkezik. Sajnos itt nincs tökéletes válasz, ezért Önnek kell eldöntenie, mennyire feltűnőek legyenek a kamerái.

Tartósság :

A kültéri kameráknál fontos figyelembe venni, hogy milyen időjárási viszonyokkal néznek szembe a kamerák, különösen, ha egyáltalán nem fedik le őket. Győződjön meg arról, hogy fedetlen kültéri fényképezőgépeinek megfelelő hőmérsékleti tartománya és magas IP-besorolása védi őket a szilárd és folyékony anyagoktól; A legtartósabb kamerák listájához nézze meg 2021 legjobb kültéri kameráit .


Tükröződés és tükröződés :

Különösen napsütötte helyiségekben, tükrös helyiségekben vagy a szabadban lévő helyeken tartsa szem előtt a tükröződést és a tükröződést, mivel ezek komolyan akadályozhatják kameráinak felvételeinek minőségét. Kültéri gépekhez azt javasoljuk, hogy szerezzen be egy HDR vagy High Dynamic Range kamerát, amely csökkenti a napsugárzás hatását. keressen infókat a HDR-rel rendelkező kültéri kamerákról. Beltéri kamerák esetén a kamerát inkább közvetett, mint közvetlen napsütéses helyekre irányítsa.


A kamerák teljes száma :

Különösen, ha mindannyian Wi-Fi-t használnak, fontolja meg, hogy a meglévő kamerák száma hogyan befolyásolja az internet sebességét. Érdemes lehet egy második útválasztót beszereznie csak a biztonsági kameráihoz (és bízzon bennünk, tizenéves gyerekei meg fogják köszönni).


Értékes tárgyak közelsége :

Természetesen a betörők a legértékesebb tárgyakat keresik, ezért otthonának legértékesebb tárgyainak egyenlőnek kell lenniük annak eldöntésében, hogy hova helyezzék a biztonsági kamerákat. Mi tekinthető a legértékesebbnek? Nem, ez nem a te 1980-as évekbeli menyasszonyi ruhád, annak ellenére, hogy mennyit jelent neked. Az Igazságügyi Hivatal statisztikai adatai szerint a betörők mintegy 34 százaléka háztartási készülékeket vagy hordozható elektronikát, például tévét vett igénybe, míg további 31 százaléka több személyes hordozható tárgyat, köztük kulcsokat, ékszereket, órákat, szőrméket, poggyászt, aktatáskákat és ruházatot. 2 A megkérdezett fogvatartottak szerint a legvonzóbb tárgyak az elektronika, a készpénz, az ékszerek és a hitelkártyák, valamint a fegyverek és a gyűjthető tárgyak voltak.
Tipp: Az otthon ajtajain zárak vannak, de miért nem zárja be az értékeit? Bizonyos tárgyak esetében a legjobb, ha széfben tárolják őket, vagy érdemes megfogni a zárakat a szekrényekben vagy az értékes tárgyakat tartalmazó helyiségekben.

A bűnözők számára nem elérhető :

Mindenekelőtt, ha lehetséges, próbálja meg olyan helyen elhelyezni a fényképezőgépeket, ahol nem lehet őket ellopni. Van néhány tippünk, hogyan lehet ezt megvalósítani, ami a következő szakaszunkhoz vezet …
Tippek a biztonsági kamerák elhelyezéséhez és használatához
A legújabb otthoni biztonsági kamerák tesztelésének évei során rengeteg meghibásodást szenvedtünk: vakítóan vagy csak virágporral vakított kamerákat, vakfoltokat, amelyek miatt értékes tárgyaink megragadhattak, és még olyan fényképezőgépeket is, amelyek nem voltak elérhetők a Wi-Fi-nkben zónát, amelyet már a mennyezetre szereltünk. Mindazokat a hibákat elkövettük, hogy ne kelljen. A bevált és bevált gyakorlataink a következők:


Biztosítsa az összes belépési pontot : Fontos, hogy kamerákat helyezzen el minden olyan helyre, ahová a betörők hozzáférhetnek a házához, ami általában az otthon összes földszinti ajtaját és ablakát jelenti. Igen, még a házának a bokor mögötti oldalán is!
Kívülről és kívülről figyelni: Vannak, akik annyira be vannak burkolva, hogy beltéri kamerákat helyeznek az otthonukba, hogy teljesen elfelejtik figyelni a külsejét is. De a kültéri kamerák elengedhetetlenek a bűncselekmények megelőzésében, mielőtt azok megtörténnének; gondolj rájuk, mint egy focicsapat védő játékosaira. Tudod, mit mondanak: a legjobb támadás a jó védekezés!
Helyezze a kamerákat a magasba : Néhány okból fontos, hogy a kamerákat a földtől 8-10 láb távolságra helyezze el. Először is, ez biztosítja a legtöbb láthatóságot az egész szobájához, másrészt pedig, ha magasan helyezi a fényképezőgépeket, nehezebb lopni. Különösen, ha a fényképezőgépnek csak helyi tárhelye van, ne felejtse el elég magasan elhelyezni a fényképezőgépeket, hogy a legtöbb betörő számára elérhetetlenek legyenek.
Használjon kültéri világítást : Bár az infravörös kamerák kiváló éjszakai lefedettséget biztosíthatnak, a kültéri világítás használatával növelheti a láthatóságot; ez még hasznosabb lesz, ha van reflektoros fényképezőgépe, mivel az éjszakai látás színes lesz.
Használja a sarkokat: A sarkok egy másik egyszerű módja annak, hogy maximalizálja a kamera látómezőjét. Ha a fényképezőgépet a lehető legjobban kihozza, a fényképezőgépet magasra és a sarokba kell helyezni.
Keressen közvetett napfényt : Ne irányítsa a kamerákat a nap felé; inkább rögzítse a közvetett fényt, amely nem okoz tükröződést.
Tesztelje a kamerákat a felszerelés előtt : Korábban elkövettük ezt a hibát. A fényképezőgép felszerelése előtt próbálja ki, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően csatlakozik-e a mobilalkalmazásához. Javasoljuk, hogy végezzen néhány mozgáspróbát, hogy meggyőződjön arról, hogy ez jól működik, alig vagy késés nélkül.
Kerülje a vakfoltokat : Ahogy vezetés közben is van vakfoltja, sok otthonban vannak olyan vakfoltok, amelyeket kissé nehezebb megragadni a kamerával.

Hol történik a legtöbb betörés?
Családi házban él? Sajnos, mivel ezeknek az otthonoknak több hozzáférési pontja van, a betöréses esetek a legnagyobb valószínűséggel a csatolt házakhoz vagy lakásokhoz képest. Ha a háztömbjének közepén él, szemben egy sarokkal, akkor nagyobb valószínűséggel betörés következik be, mivel kevésbé látható az utca


Gyűrűs kamera elhelyezési javaslatai
A betörés miatt eltöltött fogvatartottak rávilágítottak arra is, hogy az otthonok mely területein szeretnek betőrni. Betörés után, főleg a nyitott ajtókon vagy ablakokon keresztül, sok betörő a hálószobában kezdett értékeket keresni, mielőtt továbbment volna a ház többi részébe. Ami elsősorban azt kell megfogalmazni, hogy melyik házban kell burgulni, inkább a nagy kerítéssel, benőtt fákkal vagy bokrokkal, olcsó faajtókkal vagy régi ablakkeretekkel rendelkező házakat részesítették előnyben.