Gyártósorok tervezéséről…

Megbízható építőipar

Gyártósorok tervezéséről…

A rugalmasság és az termelésáramlás kritikus fontosságú a futószalag hatékony tervezéséhez.

Az áramlás optimalizálása és a hulladék minimalizálása a gyártásorok két alapvető eleme. Ezek a fogalmak kritikus szerepet játszanak a futószalagok kialakításában is.

A munkaállomások és eszközök elrendezése befolyásolhatja az ergonómiát, a termelékenységet és az áteresztőképességet. A sovány vonalaknak növekvő termékválasztékot kell kínálniuk, anélkül, hogy veszélyeztetnék a minőséget vagy hulladékot vezetnének a folyamatba. Legyen szó nagy volumenű, alacsony keverékű környezetről vagy kis mennyiségű, nagy keverékű vonalról, a rugalmasság kritikus fontosságú.

Sajnos sok gyártó küzd a vonalas elrendezéssel kapcsolatos kérdésekkel. Ennek egyik oka, hogy a termékek manapság gyakrabban változnak. Sok mérnök vonakodik módosítani a futószalagjait, mert a vonalvezetés megváltoztatása általában eléggé zavaró.

Mivel az egyes modellek munkatartalma eltérő lesz, ez egyenetlen áramláshoz vezethet a vonal mentén. Hacsak a vonal nincs megfelelően kiegyensúlyozva, túlterheléssel jár, vagy rendszeresen ütemezi a túlórákat, hogy megfeleljen az ügyfelek igényeinek.

A modellkeverék növekedésével növekszik az alkatrészek és részegységek elterjedése, amelyeket a vonalas oldalon kell bemutatni. Következésképpen azt látjuk, hogy sok gyártó küszködik azzal a problémával, hogy hogyan lehet a legjobban öt kiló cuccot belerakni egy háromkilós táskában.